Hovězí tatarák s kapary a švestkovými povidly
Suroviny
- Hovězí zadní 180 g
- Kapary 1 lžíce
- Kečup jemný Otma Gurmán 2 lžíce
- Švestková povidla 1 lžíce
- Pepř mletý černý 1 dle chuti
- Žloutek 2 ks
- Šalotka 1 půlka
- Hořčice dijonská 1 lžíce
- Sůl 1 dle chuti
Postup
Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a žloutky přidejte k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčice a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete, výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka. Maso se všemi ingrediencemi pořád prohněťte, ideálně rukama, aby se všechno pěkně propojilo.
Z masa vytvarujte bochánek, který můžete dozdobit solí, pepřem, kapary, případně bylinkami, které máte doma, a které máte rádi. Tatarák můžete sdílet na jednom talíři. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.
zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/ten-nejlepsi-tatarak-s-kapary-a-svestkovymi-povidly/2334
Ingredience: