Hrnkový čokoládový dortík s majonézou
Suroviny na těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
¼ hrnku holandského kakaa
2 lžičky Kypřicího prášku do pečiva Vitana
1 sklenice (225 ml) Majonézy Vitana
1 ks Vanilkový cukr Vitana
1 hrnek vody
Suroviny na krém:
1 hrnek másla v pokojové teplotě
½ hrnku holandského kakaa
1 ks Vanilkový cukr Vitana
2 hrnky cukru moučka
½ hrnku mléka, popřípadě více dle potřeby
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Obdélníkovou formu o velikosti zhruba 30 ´ 25 cm vymažeme a vysypeme moukou. Ve velké misce smícháme prosátou mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Ve střední misce šlehací metlou spojíme majonézu, vanilkový cukr a vodu v jemnou tekutinu. Tekutou směs pomalu přidáváme do suché směsi a mícháme, dokud nevznikne hladké středně tekuté těsto. Těsto vlijeme do formy a dáme péct. Pečeme zhruba 30 minut. Pomocí špejle se ujistíme, že je těsto dostatečně propečené. Pokud je suchá, můžeme vytáhnout z trouby. Korpus musíme nechat vychladnout. Krém připravíme tak, že máslo, cukr a kakao vyšleháme do pevného krému a postupně přidáváme mléko. Krém natřeme na vychladlý korpus a nakrájíme na řezy.
Ingredience:
cukr krupice kakao holandské mouka hladká voda majonéza vanilkový cukr Vitana