Hrnkový čokoládový dortík s majonézou

Hrnkový čokoládový dortík s majonézou

Suroviny na těsto:

2 hrnky hladké mouky 
1 hrnek cukru krupice 
¼ hrnku holandského kakaa 
2 lžičky Kypřicího prášku do pečiva Vitana 
1 sklenice (225 ml) Majonézy Vitana 
1 ks Vanilkový cukr Vitana 
1 hrnek vody

 

Suroviny na krém:
1 hrnek másla v pokojové teplotě 

½ hrnku holandského kakaa 
1 ks Vanilkový cukr Vitana 
2 hrnky cukru moučka 
½ hrnku mléka, popřípadě více dle potřeby

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Obdélníkovou formu o velikosti zhruba 30 ´ 25 cm vymažeme a vysypeme moukou. Ve velké misce smícháme prosátou mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Ve střední misce šlehací metlou spojíme majonézu, vanilkový cukr a vodu v jemnou tekutinu. Tekutou směs pomalu přidáváme do suché směsi a mícháme, dokud nevznikne hladké středně tekuté těsto. Těsto vlijeme do formy a dáme péct. Pečeme zhruba 30 minut. Pomocí špejle se ujistíme, že je těsto dostatečně propečené. Pokud je suchá, můžeme vytáhnout z trouby. Korpus musíme nechat vychladnout. Krém připravíme tak, že máslo, cukr a kakao vyšleháme do pevného krému a postupně přidáváme mléko. Krém natřeme na vychladlý korpus a nakrájíme na řezy.