Hovězí roláda s křenem
Příprava
- Maso opláchneme, rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vzniklý plát naklepeme na tenčí plátek. Plátek osolíme, opepříme a potřeme máslem smíchaným s nastrouhaným křenem. Opatrně zavineme a zavážeme provázkem nebo zabalíme do alobalu.
- Do pekáče dáme olej, cibuli a slaninu a na ně položíme roládu. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 1 až 1 ½ hodiny při 165 °C.
- Měkkou roládu vyjmeme a slijeme výpek. Výpek podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a krátce provaříme. Dle potřeby zaprášíme hladkou moukou a ještě 10 minut provaříme.
Rada: Podáváme s karlovarským knedlíkem.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/18a9a2d0-6384-11eb-983d-0242ac120025/hovezi-rolada-s-krenem/