Varaždinská hostina

Varaždinská hostina

Ingredience

  • 5 - 6 stroužků česneku
  • sůl
  • kmín
  • 1 lžíce Podravka přísady
  • 600 g čerstvých vepřových žebírek
  • 1 kg kyselého zelí
  • 600 g uzeného kolena
  • 50 g sádla

Příprava

  1. Drcený kmín smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a Podravka přísadou. Částí této směsi potřete vepřová žebírka a nechte marinovat nejméně 1 hodinu. Zelí důkladně prolijte vodou, zvlášťě pokud je příliš kyselé. Koleno krátce povařte.
  2. Do nádoby dejte zelí, uvařené koleno a zbylou část směsi česneku, soli, kmínu a Podravka přísady. Přelijte vodou a pomalu vařte, dokud vše nezměkne.
  3. Zatímco se zelí vaří, dejte do předehřáté trouby péci na sádle připravená žebírka. Během pečení podlévejte podle potřeby vodou. Vařené koleno a pečená žebírka nakrájejte na menší kusy. Na zahřátý taliř dejte kyselé zelí a navrch nakrájené maso.

Servírování: Jako přílohu k tomuto originálnímu varaždinskému jídlu můžete podávat halušky. Podle starého zvyku tohoto kraje se mohou halušky přelít také směsí nakrájené slaniny a mletých tykvových semínek.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/d0f099d8-6182-11eb-a009-0242ac12003e/varazdinska-hostina/

 

 

Ingredience:

zelí bílé maso uzené