Smaženka s uzeným kachním prsem

Smaženka s uzeným kachním prsem

Počet porcí: 4 porce  Doba přípravy: 35 minut  Náročnost: *

 

Ingredience:

4 vejce
4 lžíce strouhanky
4 plátky chleba
1 ks uzeného kachního prsa
kremžská hořčice
jedlé klíčky
sůl, černý pepř, olivový olej, citron, hořčice plnotučná

 

Postup:

  1. Vejce děláme po porcích. Jedno vejce rozšleháme se solí, pepřem a strouhankou. Přidáme lžičku vody a uděláme omeletu, kterou přehneme v půli.
  2. Na rozpečený plátek chleba natřeme kremžskou hořčici a nahoru položíme smaženku.
  3. Dozdobíme jedlými klíčky a tenkými plátky kachního prsa.
  4. To celé zakápneme dresinkem, který si vyrobíme smícháním jedné lžičky plnotučné hořčice, trošky citronu, soli a pepře. Za stálého míchání pomalu přilijeme olivový olej.

Tip: Přemýšlíte někdy, co kupujete za potraviny? Zda se musí odněkud dovážet? Nebo se pěstují či vyrábějí přímo u nás? Co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci může zaručit jejich svěží chuť
i vůni. A navíc se díky blízké vzdálenosti tolik nezatěžuje životní prostředí.

 

 

 

zdroj foto: www.akademiekvality.cz 

 

 

Ingredience:

chleba maso uzené