Jablečné vafle se skořicí
SUROVINY
- 1× střední banán
- 1× středně velké jablko
- 2 lžíce kokosového oleje (v tekutém stavu)
- 50 g jablečné přesnídávky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 ml lískooříškového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 230 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 60 g jemných ovesných vloček
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce mletých mandlí
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička mleté skořice
- sůl
POSTUP
1) Banán oloupejte a rozmačkejte. Jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.
2) Smíchejte kokosový olej, rozmačkaný banán, jablečné pyré, vanilkový extrakt a mléko.
3) V jiné míse si prosejte mouku s vločkami a práškem do pečiva, přidejte mandle, sůl, chia semínka a skořici.
4) Obě směsi spojte, přidejte nastrouhané jablko a vše promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte mléko.
5) Rozehřejte si vaflovač. Těsto do něj pomocí větší lžíce nebo naběračky přendejte a pečte asi 4 minuty (záleží na druhu vaflovače). Z těsta vznikne cca 10 ks středně velkých vaflí.
TIP: Hotové vafle můžete podávat polité medem, případně s dalším ovocem nebo např. s lískooříškovým či arašídovým krémem. Můžete je také ozdobit několika snítkami máty.
zdroj: https://jimezdrave.cz/recepty/podle-kategorie/snidane-a-svaciny/jablecne-vafle-se-skorici-514/