Velikonoční Matcha Cheesecake
Ingredience
TĚSTO:
- 200 g matcha sušenek
- 50 g másla ghí
KRÉM:
- 2x sýr Goldessa light
- 1x odtučněný tvaroh
- 1 bílek (žloutek nepřidáváme kvůli barvě)
- sladidlo
MATCHA KRÉM:
- 1 sáček Bio puding s Matcha Tea
- 5 lžic kokosového oleje
- 2 g Matcha Tea
- 100 g sýr Goldessa light
Postup
TĚSTO:
- Sušenky nejprve rozemeleme v domácím robotu (nebo v pytlíku válečkem).
- Přidáme změklé máslo.
- Vypracujeme těsto, které natlačíme do malé formy vyložené pečícím papírem.
- Dáme do lednice ztuhnout.
KRÉM:
- Sýry, tvaroh a sladidlo společně rozmixujeme v hladký krém.
- Přidáme bílek a pořádně zamícháme.
- Krémovou směs nalijeme na korpus a pečeme na vodní lázni cca 40 minut na 170 °C (dle vaší zkušenosti s troubou).
MATCHA KRÉM:
- Matcha puding uvaříme dle návodu.
- Dáme vychladit do lednice.
- Poté přidáme Goldessu, kokosový olej a pytlíček Matcha Tea, a tyčovým mixérem rozmixujeme v hladký krém.
- Ten naneseme na vychladlý dort a dáme opět do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.
Ingredience: