Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

SUROVINY


POSTUP

1) Kapustové listy očistěte od košťálu a dejte do hrnce se studenou vodou. Přiveďte k varu, vařte 10 minut na mírném plameni a poté sceďte.
2) Uvařenou kapustu nechte zchladnout a pak z ní vymačkejte všechnu přebytečnou vodu.
3) Kapustu, cibuli a česnek nakrájejte najemno, tofu rozdrobte na malé kousky.
4) Kapustu a tofu v míse smíchejte s cibulí, česnekem, vejcem a vločkami. Směs ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a majoránkou. Promíchejte a rukama vytvořte karbanátky.
5) V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na středním plameni orestujte z obou stran dozlatova.


TIP: Podávejte s vařenými bramborami. Nahrubo nasekejte čerstvou pažitku a pokrm jí posypejte. Ke karbanátkům skvěle sedí jogurtový nebo tvarohový dip.