Pizza Margherita - odlehčenější vegetariánská verze

Pizza Margherita - odlehčenější vegetariánská verze

Ingredience na 2 pizzy

  • 300 g mouky Babiččina volba pšeničná hladká PIZZA vysokolepková
  • 21 g droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 1 mozzarella

Rajčatové sugo: 

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • sušené oregano

K dokončení: 

  • rajčatové sugo
  • čerstvá bazalka, špenátové listy
  • sůl a pepř
  • kukuřice
  • mozzarella a parmazán
  • cokoliv dalšího, na co máte chuť

 

Postup

Vytvořte si vlastní lahodnou pizzu s tímto snadným postupem.

V míse smíchejte 300 g vysokolepkové pizzové mouky s špetkou soli a 21 g droždí. Přilijte 200 ml vlažné vody a přidejte 4 lžíce olivového oleje.

Hnětačem nechte pomalu zpracovat hladké pružné těsto, a pokud je třeba, lehce jej dokončete rukama (pokud nemáte hnětač, samozřejmě těsto uhnětete i ručně). Pod fólií nechte těsto kynout 45–60 minut, dokud se nezvětší 2–3x. 

Mezitím připravte rajčatové sugo. V kastrůlku smíchejte krájená rajčata, sušené oregano a rozdrcený stroužek česneku. Lehce osolte, nechte odpařit přebytečnou vodu a dle potřeby rozmixujte tyčovým mixérem. 

Rozdělte kynuté těsto na dva bochánky a vytvarujte je do kuliček o průměru 10 cm. Troubu předehřejte na 210 °C a připravte si plech, který také předehřejte v troubě alespoň 10 minut před pečením. 

Rukama vytvarujte co nejtenčí kulatou pizzu. Potřete ji připraveným rajčatovým sugem a poklaďte kousky mozzarelly. Pečte asi 10 minut, dokud okraje trochu nezezlátnou a pizza nebude krásně upečená.  Nakonec ozdobte čímkoliv, na co máte chuť.

 

Teď už stačí jen si užít svou domácí pizzu plnou čerstvých ingrediencí a bohatých chutí!