Pizza Margherita - odlehčenější vegetariánská verze
Ingredience na 2 pizzy
- 300 g mouky Babiččina volba pšeničná hladká PIZZA vysokolepková
- 21 g droždí
- 200 ml vlažné vody
- 4 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 1 mozzarella
Rajčatové sugo:
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- sušené oregano
K dokončení:
- rajčatové sugo
- čerstvá bazalka, špenátové listy
- sůl a pepř
- kukuřice
- mozzarella a parmazán
- cokoliv dalšího, na co máte chuť
Postup
Vytvořte si vlastní lahodnou pizzu s tímto snadným postupem.
V míse smíchejte 300 g vysokolepkové pizzové mouky s špetkou soli a 21 g droždí. Přilijte 200 ml vlažné vody a přidejte 4 lžíce olivového oleje.
Hnětačem nechte pomalu zpracovat hladké pružné těsto, a pokud je třeba, lehce jej dokončete rukama (pokud nemáte hnětač, samozřejmě těsto uhnětete i ručně). Pod fólií nechte těsto kynout 45–60 minut, dokud se nezvětší 2–3x.
Mezitím připravte rajčatové sugo. V kastrůlku smíchejte krájená rajčata, sušené oregano a rozdrcený stroužek česneku. Lehce osolte, nechte odpařit přebytečnou vodu a dle potřeby rozmixujte tyčovým mixérem.
Rozdělte kynuté těsto na dva bochánky a vytvarujte je do kuliček o průměru 10 cm. Troubu předehřejte na 210 °C a připravte si plech, který také předehřejte v troubě alespoň 10 minut před pečením.
Rukama vytvarujte co nejtenčí kulatou pizzu. Potřete ji připraveným rajčatovým sugem a poklaďte kousky mozzarelly. Pečte asi 10 minut, dokud okraje trochu nezezlátnou a pizza nebude krásně upečená. Nakonec ozdobte čímkoliv, na co máte chuť.
Teď už stačí jen si užít svou domácí pizzu plnou čerstvých ingrediencí a bohatých chutí!