Temaki sushi s lososem a avokádem (Japonsko)
Suroviny
- Rýže sushi 150 g
- Cukr moučka 1 lžička
- Listy salátu 4 ks
- Avokádo 1 ks
- Sójová omáčka Vasco da Gama dle chuti
- Řasa nori 2 ks
- Rýžový ocet 2 lžíce
- Sůl špetka
- Losos 160 g
- Okurka 0.5 ks
- Wasabi pasta dle chuti
- Nakládaný zázvor k podávání
-
Rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak ji vsypeme do 220 ml vroucí vody a přiklopíme. Na velmi mírném ohni ji asi 7 minut povaříme. Pak ji odstavíme a pod pokličkou necháme dalších asi 10 minut dojít.
Rýži odklopíme a vmícháme do ní zálivku připravenou z octa, cukru a soli.
Plátky řasy podélně i příčně rozpůlíme. Listy salátu opláchneme, vytřepeme z nich vodu a rozpůlíme je. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a společně s lososem nakrájíme na dlouhé špalíčky. Okurku omyjeme a nasekáme nadrobno.
Na každý kousek řasy položíme lísteček salátu a naneseme trochu rýže. Přidáme trochu okurky, avokádo a kousek ryby, který potřeme wasabi. Vše svineme do kornoutku a podáváme se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/temaki-sushi-s-lososem-a-avokadem-japonsko/1047
Ingredience: