Jelení hřbet a ragú s růžičkovou kapustou

Jelení hřbet a ragú s růžičkovou kapustou

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: **

Ingredience:

800 g jelení hřbet
350 g růžičkové kapusty
300 g celeru
250 g žampionů
3 stroužky česneku
1 snítka čerstvého rozmarýnu
80 g másla
muškátový oříšek, sůl, pepř

 

Postup:

  1. Očištěný jelení hřbet osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran a vložíme na studeném pekáčku do vyhřáté trouby na 100 °C. Aby maso bylo upečené na medium, necháme ho v troubě 15–20 minut (záleží na velikosti hřbetu).
  2. Spařenou a rozpůlenou kapustičku začneme opékat na másle. Poté přidáme spařený celer, nakrájený na větší nudličky. Nakonec přidáme nakrájené žampiony a vše restujeme. Jakmile je zelenina orestovaná, zastrouháme muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Zeleninu odstavíme a necháme rozpustit 30 g másla.
  3. Až bude jelení hřbet hezky propečený, rozpustíme na pánvi máslo s rozmarýnem a rozmačkaným česnekem. Maso vložíme do pánve a chvíli maso přeléváme, aby se máslová chuť vpila do masa. Výpek můžeme použít jako omáčku.

Tip: Sledujte, odkud daná potravina pochází. Nejchutnější zelenina i maso má původ v našich luzích
a hájích. Díky tomu, že jsou tyto suroviny lokální, ušetří se tisíce km, které musí urazit produkty z dovozu.

 

zdroj www.akademiekvality.cz 

Ingredience: