Středomořské gnocchi

Středomořské gnocchi

INGREDIENCE

  • 600 gocásků z krevet nebo mořských ráčků
  • 2 lžičkaPodravka přísady Středomořské
  • 150 mlextra panenského olivového oleje
  • 1limetka
  • 1 lžičkakapar (5 gramů)
  • 4 stroužkyčesneku
  • 100 gmladých (zavřených) žampionů
  • 150 ghříbků Porcini
  • 20 mlbrandy
  • 1 kostkazeleninového bujónu Podravka
  • 200 mlPodravka pasírovaných rajčat
  • 100 mlsmetany
  • mletý černý pepř

Bramborové gnocchi

  • cca 1 kgškrobových brambor
  • 300 - 350 ghladké mouky
  • 2vejce
  • 100 gmásla
  • 2 lžičkysoli
  • špetkamuškátového oříšku

 

POSTUP

  1. Krevety posypeme Podravka přísadou Středomořskou a necháme marinovat.
  2. Do hrnce přidáme 2 - 3 lžíce olivového oleje a orestujeme marinované krevety. Šťávu z jedné limetky vymačkáme do hrnce, přidámee kapary, zbývající olivový olej a utřený česnek. Jakmile budou mořské plody uvařeny, přidáme nakrájené hříbky a žampiony, vmícháme brandy a jednu kostku zeleninového bujónu Podravka. Přilijeme vodu, přivedeme ji k varu, přidáme pasírovaná rajčata a povaříme. Poté přidáme smetanu a mletý pepř.

Bramborové gnocchi

  1. Brambory uvaříme ve slupce, ihned oloupeeme a protlačíme přes síto. Přidáme máslo a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce, mouku, sůl a muškátový oříšek. Lehce mícháme, dokud nevznikne měkké těsto.
  2. Těsto vyválíme na pomoučeném vále do válečku. Nakrájíme a vytvarujeme do gnocchi. Vaříme ve velkém hrnci s vroucí vodou. Gnocchi jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu. Přebytečnou vodu slijeme.

Servírování: Podávejte s vařenými gnocchi.

Rada: Pro přípravu gnocchi jsou nejlepší škrobové brambory. Zda je zvolená odrůda pro gnocchi správná, poznáte, když rozříznete syrovou bramboru. Pokud na řezu vidíte bělavou tekutinu, která se lepí na nůž, máte správný druh brambor, který méně absorbuje vodu, spotřebuje méně mouky a vaše domácí gnocchi budou mít tu správnou konzistenci.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/998025/stredomorske-gnocchi/

 

Ingredience: