Slávky “na buzaru”

Slávky “na buzaru”

INGREDIENCE

  • 1,5 kgslávek
  • 150 mlolivového oleje
  • 4 stroužkyčesneku
  • 2 lžícestrouhanky
  • 4 lžícenasekané petrželky
  • 200 mlbílého vína
  • 1 lžičkaPodravka přísady do jídel
  • pepř

 

POSTUP

  1. Slávky dobře očistěte a omyjte.
  2. Na zahřátý olivový olej přidejte prolisovaný česnek, strouhanku, petrželku, víno, Podravka přísadu a pepř.
  3. Přidejte slávky a vařte polozakryté, dokud se slávky neotevřou.

Servírování: Podávejte s bílým chlebem.

Rada: Při nákupu slávek dejte pozor, aby byly čerstvé čili pevně zavřené. Škeble, které jsou otevřené v syrovém stavu, určitě nejsou čerstvé a nedoporučují se ke konzumaci.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/479508/slavky-na-buzaru/

 

Ingredience: