Slávky “na buzaru”
INGREDIENCE
- 1,5 kgslávek
- 150 mlolivového oleje
- 4 stroužkyčesneku
- 2 lžícestrouhanky
- 4 lžícenasekané petrželky
- 200 mlbílého vína
- 1 lžičkaPodravka přísady do jídel
- pepř
POSTUP
- Slávky dobře očistěte a omyjte.
- Na zahřátý olivový olej přidejte prolisovaný česnek, strouhanku, petrželku, víno, Podravka přísadu a pepř.
- Přidejte slávky a vařte polozakryté, dokud se slávky neotevřou.
Servírování: Podávejte s bílým chlebem.
Rada: Při nákupu slávek dejte pozor, aby byly čerstvé čili pevně zavřené. Škeble, které jsou otevřené v syrovém stavu, určitě nejsou čerstvé a nedoporučují se ke konzumaci.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/479508/slavky-na-buzaru/
Ingredience: