Grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 35 minut Náročnost: *
Ingredience:
4 ks vepřové kotlety
1 ks zakysaná smetana bio kysanka od Ing. Jiří Kubernáta – Farma Kubernát
kremžská hořčice
jarní cibulka
sůl, pepř, slunečnicový olej
Postup:
- Vepřové kotlety na marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Necháme je aspoň 3 hodiny marinovat
- Dip připravíme smícháním hořčice se zakysanou smetanou a dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku.
- Kotlety grilujeme cca 3–4 minuty z obou stran a poté je zabalíme do alobalu na 5 minut, aby si maso odpočinulo.
zdroj foto: regionalnipotravina.cz