Grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku

Grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 35 minut Náročnost: *

 

Ingredience:

4 ks vepřové kotlety
1 ks zakysaná smetana bio kysanka od Ing. Jiří Kubernáta – Farma Kubernát
kremžská hořčice
jarní cibulka
sůl, pepř, slunečnicový olej

 

Postup:

  1. Vepřové kotlety na marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Necháme je aspoň 3 hodiny marinovat
  2. Dip připravíme smícháním hořčice se zakysanou smetanou a dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku.
  3. Kotlety grilujeme cca 3–4 minuty z obou stran a poté je zabalíme do alobalu na 5 minut, aby si maso odpočinulo.

 

 

zdroj foto: regionalnipotravina.cz

 

 

Ingredience:

vepřové