Pečená mrkev se slaným tvarohem
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 45 minut Náročnost: *
Ingredience:
800 g mrkve s natí
2 vaničky tučného tvarohu
30 g vlašských ořechů
30 g slunečnicových semínek
1 lžíce medu
2 lžíce jablečného octa
4 lžíce olivového oleje
1/2 stroužku česneku
1 svazek tymiánu
sůl, pepř
Postup:
- Mrkev očistěte a zbavte natě. Nejpěknější nať dejte stranou, dobře očistěte a asi jednu hrst nahrubo nasekejte. Vlašské ořechy a slunečnicová semínka nasucho opražte na pánvi
a nasekejte. - Mrkev spolu s tymiánem a rozmačkaným česnekem dejte na plech a potřete trochou oleje, osolte a zlehka pocukrujte. Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 40 minut.
- Tvaroh v misce výrazně osolte a promíchejte. Pečenou mrkev dejte do mísy. Zakápněte zbylým olejem. Přidejte med, ocet, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Nakonec přidejte nasekanou mrkvovou nať. Promíchejte a servírujte spolu se soleným tvarohem.
Tip: Naprosto dokonalý tvaroh jemné chuti a našlehané konzistence nabízí Tvaroh tučný od Václava Duba – Mlékárny Boubín se značkou kvality Regionální potravina v Plzeňském kraji. Zkuste také Tvaroh z Poděbrad tučný od Milko s oceněním Klasa anebo BIO tvaroh tučný farmářský z Biofarmy Hampl.
zdroj www.akademiekvality.cz
Ingredience: