Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami
Ingredience:
- 120 g másla
- 110 Korunního cukru krupice
- 2 vejce
- 2 středně velké brambory
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g rozehřáté čokolády na vaření
- 2 ks kompotovaných hrušek
- 50 g nasekané čokolády
- 100 ml čokoládové polevy či Korunní cukr moučka v mlýnku na zdobení
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme ke směsi. Přidáme nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu, nakonec nakrájené hrušky a čokoládu na kousky. Zlehka promícháme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 40 minut. Po upečení necháme vychladnout, polujeme polevou či pocukrujeme.
Zdroj: Shutterstock/Moravskoslezské cukrovary, a. s.
Ingredience: