Kuře na paprice
SUROVINY
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g cibule
- 400 g vykostěných kuřecích stehen
- 200 g krájených loupaných rajčat v plechovce
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 400 ml kokosového mléka z plechovky
- 160 g jáhel v suchém stavu
- špetka soli
- špetka pepře
POSTUP
1) Jáhly vařte v osolené vroucí vodě do změknutí – zhruba 10 minut.
2) Cibuli si nakrájejte na kostičky.
3) Kuřecí stehna si osolte, opepřete a restujte je na 2 lžících slunečnicového oleje dozlatova (4 minuty z každé strany).
4) Po orestování stehna vyjměte, dejte stranou a na stejnou pánev vložte nakrájenou cibuli.
5) Cibuli orestujte dozlatova, posypte sladkou paprikou, přidejte loupaná rajčata a kokosové mléko a vložte zpět orestovaná stehna.
6) Vše vařte do zhoustnutí zhruba 20 minut na středním plameni. Stehna následně ze směsi vyjměte, roztrhejte vidličkou na menší kousky a libové maso s kůží vraťte zpět do hrnce. Kosti si můžete nechat třeba na přípravu vývaru.
TIP: Kokosové mléko můžete nahradit mlékem s vysokým obsahem tuku. Přimíchejte ho ale do omáčky až poté, co ji stáhnete z plotýnky, aby se mléko nesrazilo.