Ragú s kořenovou zeleninou a vinným octem

Ragú s kořenovou zeleninou a vinným octem

SUROVINY

 

POSTUP

1) Připravte si větší hrnec, nalijte do něj olivový olej a rozpalte jej na středním plameni. Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, přidejte cibuli a stále na středním plameni restujte 5–7 minut, dokud cibule nebude zlatavá. Poté do hrnce vložte mrkev, celer a petržel a restujte dalších 8–10 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte maso, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a ocet a vše restujte 5–7 minut na středním plameni.
2) Ve chvíli, kdy bude směs zarestovaná, ji zalijte vývarem a vodou a přidejte bylinky a koření. Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na mírném plameni 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne. Až bude maso měkké, vyjměte ho ze základu na omáčku a pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte dohladka (minimálně 3–4 minuty). Poté maso vložte zpět do omáčky, osolte, opepřete a přidejte žampiony. Hrnec opět přiklopte pokličkou a vše vařte dalších 10–12 minut na středním plameni.
3) Hotovou omáčku posypte nahrubo nakrájenou hladkolistou petrželovou natí a podávejte.
 
TIP! Ragú podávejte s kváskovým chlebem nebo bramborovou kaší.