Pesto z medvědího česneku s těstovinami
- Obtížnost: snadné
- Doba přípravy: 20 minut
- Počet porcí: cca 4 porce
Suroviny
- cca 70 g listů medvědího česneku
- 70 g kešu oříšků
- 50 g sýru Grana Padano + na ozdobu
- 100–120 ml extra panenského olivového oleje
- lžička soli
- 500 g čerstvých těstovin
- na ozdobu – kešu, sůl a pepř
Postup přípravy
- Kešu ořechy dejte hodinu předem namočit do vody.
- Jakmile jsou namočené, dejte je do nádoby od mixéru Sage The Super Q™ spolu se lžičkou soli, olivovým olejem, sýrem Grana Padano a medvědím česnekem. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
- Mixér zapněte tlačítkem ON/OFF a otočným ovladačem zvolte CHOP a vše mixujte zhruba 1 minutu. Pro lepší promíchání a rozmixování si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
- Podle potřeby přidejte olivový olej. Díky tomu, že jsou oříšky namočené, by se mělo vše krásně promixovat.
- Poté, co je vše rozmixované, otočte otočným ovladačem zpět doleva, než se mixér zastaví. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér se vypne.
- Do většího hrnce dejte dostatečné množství vody na uvaření těstovin. Vodu přiveďte k varu, osolte a dejte vařit čerstvé těstoviny.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené, dejte je do hluboké pánve a přidejte k nim jednu až dvě naběračky vody z těstovin. Přidejte pesto s těstovinami, promíchejte při zapnuté plotýnce na střední výkon.
- Dobře promíchané těstoviny s pestem servírujte rovnou z pánve a porci posypte trochou nasekaných kešu ořechů, plátky sýru Grana Padano a mletým pepřem.
Přejeme dobrou chuť!