Pesto z medvědího česneku s těstovinami

Pesto z medvědího česneku s těstovinami
  • Obtížnost: snadné
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Počet porcí: cca 4 porce

 

Suroviny

  • cca 70 g listů medvědího česneku
  • 70 g kešu oříšků
  • 50 g sýru Grana Padano + na ozdobu
  • 100–120 ml extra panenského olivového oleje
  • lžička soli
  • 500 g čerstvých těstovin
  • na ozdobu – kešu, sůl a pepř

 

Postup přípravy

  • Kešu ořechy dejte hodinu předem namočit do vody.
  • Jakmile jsou namočené, dejte je do nádoby od mixéru Sage The Super Q™ spolu se lžičkou soli, olivovým olejem, sýrem Grana Padano a medvědím česnekem. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
  • Mixér zapněte tlačítkem ON/OFF a otočným ovladačem zvolte CHOP a vše mixujte zhruba 1 minutu. Pro lepší promíchání a rozmixování si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
  • Podle potřeby přidejte olivový olej. Díky tomu, že jsou oříšky namočené, by se mělo vše krásně promixovat.
  • Poté, co je vše rozmixované, otočte otočným ovladačem zpět doleva, než se mixér zastaví. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér se vypne.
  • Do většího hrnce dejte dostatečné množství vody na uvaření těstovin. Vodu přiveďte k varu, osolte a dejte vařit čerstvé těstoviny.
  • Jakmile jsou těstoviny uvařené, dejte je do hluboké pánve a přidejte k nim jednu až dvě naběračky vody z těstovin. Přidejte pesto s těstovinami, promíchejte při zapnuté plotýnce na střední výkon.
  • Dobře promíchané těstoviny s pestem servírujte rovnou z pánve a porci posypte trochou nasekaných kešu ořechů, plátky sýru Grana Padano a mletým pepřem.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Ingredience:

česnek