Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

Suroviny

  • 1 šálek šípků (očištěných)
  • 2 x 200 ml vody
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 šálky cukru
  • 1 balení práškového pektinu


Postup

  1. Očištěné a umyté šípky přidejte spolu s 200 ml vody a citronovou šťávou do mixéru. Míchejte, dokud směs nemá jemnou strukturu. Poté přidejte cukr a opět míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

  2. Smíchejte pektin s dalším dílem vody, který jste si připravili. Vzniklou směs nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte asi minutu, potom odstavte a důkladně smíchejte dohromady s šípkovou hmotou.

  3. Marmeládu můžete nalít do menších nádob s víčky, které po vychladnutí uložíte do lednice. Pokud máte místo v mrazáku, můžete si tam uskladnit marmeládu na delší dobu. V budoucnu vám zaručeně přijde k chuti.

 

 

 

zdroj: https://www.fitcann.cz/blog/zdravotni-vyhody-sipku-recept-na-sipkovou-marmeladu/

 

Ingredience: