Šípková marmeláda
Suroviny
- 1 šálek šípků (očištěných)
- 2 x 200 ml vody
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 šálky cukru
- 1 balení práškového pektinu
Postup
- Očištěné a umyté šípky přidejte spolu s 200 ml vody a citronovou šťávou do mixéru. Míchejte, dokud směs nemá jemnou strukturu. Poté přidejte cukr a opět míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
- Smíchejte pektin s dalším dílem vody, který jste si připravili. Vzniklou směs nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte asi minutu, potom odstavte a důkladně smíchejte dohromady s šípkovou hmotou.
- Marmeládu můžete nalít do menších nádob s víčky, které po vychladnutí uložíte do lednice. Pokud máte místo v mrazáku, můžete si tam uskladnit marmeládu na delší dobu. V budoucnu vám zaručeně přijde k chuti.
zdroj: https://www.fitcann.cz/blog/zdravotni-vyhody-sipku-recept-na-sipkovou-marmeladu/
Ingredience: