Rebarborový koláč
Počet porcí: 8 porce Doba přípravy: 120 minut Náročnost: **
Ingredience:
400 g rebarbory
100 g cukru krupice
Těsto:
125 g másla
125 g cukr krupice
3 vejce
160 g hladké mouky
50 g Tvarohu tučného od Václava Duba – Mlékárna Boubín
20 ml mléka
Drobenka:
60 g cukru krupice
125 g mouky
95 g másla
60 g drcených mandlí
špetka soli
Postup:
- Nejprve odkrojíme oba konce rebarbory a pak ji dobře opláchneme. Poté rebarboru oloupeme a nakrájíme na 2cm špalíky a posypeme 100 g cukru. Necháme 30 minut odstát.
- Při přípravě těsta nejprve utřeme máslo s cukrem a pak pomalu vmícháme vajíčka v pokojové teplotě. Přidáme mouku a nakonec tvaroh s mlékem. Vše dobře promícháme.
- Pro drobenku přesejeme mouku, přidáme povolené máslo a rukama dobře propracujeme. Pak přisypeme cukr, mandle a špetku soli. Dobře propracujeme.
- Vymažeme dortovou formu a dno vyložíme pečicím papírem. Poté nalijeme těsto
a dobře rozprostřeme. Pak přidáme rebarboru a nakonec zasypeme drobenkou. Formu zakryjeme alobalem. - Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu a půl.
- Podáváme teplé s velkou lžící tvarohu.
zdroj regionalnipotravina.cz