Banánový koláč s tvarohem a arašídovým máslem

Banánový koláč s tvarohem a arašídovým máslem

SUROVINY

NA KRUSTU

NÁPLŇ

 

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 190-200°C.

V míse smíchejte vločky, sůl, kokosový olej, med a vodu. Těsto propracujte rukama a připravte si dortovou formu o průměru 20-25 cm.

Formu vymažte kokosovým olejem a připravené těsto do ní nasypte. Rukama namačkejte na dno formy, a pokud máte formu s menším průměrem, pak i částečně na její okraje.

Formu dejte do předehřáté trouby a krustu pečte při 190-200°C 15-20 minut. Korpus nechte vychladnout.

Arašídové máslo chvilku rozehřejte nad vodní lázni nebo v mikrovlnce.

Až se máslo trochu rozpustí, vezměte lžičku a potřete jím vychladlou krustu. Lžičkou pak máslo pomalu roztírejte a snažte se docílit toho, aby bylo po celém povrchu. Vrstva nemusí být uplně perfektní, s máslem se pracuje trochu hůře.

Banány nakrájejte na kolečka a pokládejte od středu koláče na arašídové máslo.

Nakonec na banány dejte tvaroh smíchaný s medem a koláč dejte do vychladit aspoň na 2 hodiny do ledničky.

TIP: Před podáváním koláč posypte strouhanou hořkou čokoládou.