Banánový koláč s tvarohem a arašídovým máslem
SUROVINY
NA KRUSTU
NÁPLŇ
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190-200°C.
V míse smíchejte vločky, sůl, kokosový olej, med a vodu. Těsto propracujte rukama a připravte si dortovou formu o průměru 20-25 cm.
Formu vymažte kokosovým olejem a připravené těsto do ní nasypte. Rukama namačkejte na dno formy, a pokud máte formu s menším průměrem, pak i částečně na její okraje.
Formu dejte do předehřáté trouby a krustu pečte při 190-200°C 15-20 minut. Korpus nechte vychladnout.
Arašídové máslo chvilku rozehřejte nad vodní lázni nebo v mikrovlnce.
Až se máslo trochu rozpustí, vezměte lžičku a potřete jím vychladlou krustu. Lžičkou pak máslo pomalu roztírejte a snažte se docílit toho, aby bylo po celém povrchu. Vrstva nemusí být uplně perfektní, s máslem se pracuje trochu hůře.
Banány nakrájejte na kolečka a pokládejte od středu koláče na arašídové máslo.
Nakonec na banány dejte tvaroh smíchaný s medem a koláč dejte do vychladit aspoň na 2 hodiny do ledničky.
TIP: Před podáváním koláč posypte strouhanou hořkou čokoládou.