Celozrnné koblížky

Celozrnné koblížky

SUROVINY

 

Postup přípravy

Do větší mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme 10g třtinového cukru a 2 lžíce másla.
 
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
 
Poté přidáme do mísy rozehřáté máslo, mléko, vanilkový extrakt, vaječné žloutky a stévii.
 
Těsto důkladně prohněteme. Opět přikryjeme a dáme na cca 1 hodinu kynout.
 
Hotové těsto vyválíme na pomoučené lince, aby bylo silné 5 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.
 
Doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přikryjeme jiným kolečkem.
 
Pomocí prstů spojíme okraje.
 
Takto pokračujeme se zbylým těstem.
 
Hotové koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190°C.
 
Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca 10 minut.
 
Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat.
 
Pozn. Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou samozřejmě tak nadýchané a mastné jako ty, které kupujeme v obchodě.