Kešu kari s kozím halloumi

Kešu kari s kozím halloumi

4 porce, 30 min

Ingredience:

2 balení kozího sýru na gril Bon Lait
2 lžíce olivového oleje
1 žlutá cibule
2 stroužky česneku
půl palce zázvoru
3 lžíce červené kari pasty
2 malé cuketky
120g kešu oříšků
200g rajčatové passaty
400g kokosového mléka
1 limetka

na ozdobu: čerstvý koriandr, pražené kešu oříšky

 

POSTUP

  1. Nejprve si na jedné lžíci olivového oleje osmažte na kostičky nakrájený kozí sýr na gril. Až bude zlatý a křupavý, dejte jej stranou na talířek s ubrouskem k odsátí zbytku tuku.
  2. Na pánev dejte zbylou lžíci olivového oleje, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek a nastrouhaný očištěný zázvor. Vše restujte, dokud cibule nezesklovatí, neměla by mít ještě hnědou barvu. Poté přimíchejte kari pastu a přisypejte cukety nakrájené na tenká půlkolečka. Vše společně restujte zhruba 5 minut za občasného míchání.
  3. Mezitím si připravte v mixéru omáčku. Rozmixujte společně kešu oříšky s rajčatovou passatou, následně přilijte kokosové mléko, dokud nevznikne hladká jednotná omáčka.
  4. Kešu omáčku přidejte do pánve, zasypejte kostkami sýru a společně vše 5minut provařte na mírném ohni.
  5. Kari dochuťte šťávou z limety a podávejte s basmati rýží nebo quinoou. Na talíři vše dozdobte nasekaným koriandrem a praženými kešu oříšky.

 

 

Ingredience: