Dětské burgery s mletým kuřecím masem

Dětské burgery s mletým kuřecím masem

Co budete potřebovat:

300 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
50 g strouhanky
1 vejce
1 nadrobno nasekaná cibule
sůl, pepř
20 ml slunečnicového oleje
4 bulky
4 listy ledového salátu
4 plátky rajčat
hořčice či kečup
na dozdobení bulky salátová okurka či cibule

 

POSTUP:

1/ Mleté kuřecí maso, strouhanku, cibuli, sůl a pepř smíchejte v míse. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a vypracujte z nich placku, kterou lehce potřete olejem.

2/ Na gril podávejte ideálně s grilovacím podtáckem. Položte placky na podtácek a nechte pár minut grilovat. Ideálně 4 – 6 minut dle barvy masa.

3/ Rozkrojte bulky a dospod vložte list ledového salátu, kuřecí placku, navrch hořčici či kečup a doplňte plátkem rajčete a salátovou okurkou. Můžete barevně ozdobit i cibulí a pro snazší podávání upevnit větším párátkem.

 

 

 

Ingredience:

kuřecí