Tiramisu od Ondřeje Dufka

Tiramisu od Ondřeje Dufka

 

Servírování (4 porce)

1x balení italských piškotů
ŽIVINA Lískový krém kakao s kousky lískáčů
300 ml silné kávy - Underdog
4x vejce
50 g cukru
500 g mascarpone
100 g smetany ke šlehání
1x velký panák Amaretto
10 g kakaový prášek

 

Postup

Jako první si připravíme kávu, aby měla čas vychladnout. Nejlepší bude několik espress ředit trochou vody nebo filtrovaná káva. Necháme vychladnout, přidáme likér a uchováme v lednici. Jinak se nám piškoty budou rychle rozmáčet.

Pokračujeme mascarpone krémem. Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s většinou cukru a bílky s tím zbylým. Smetanu si vyšleháme i samostatně. Doporučuji použít studenou mísu, která usnadní šlehání. Nejprve smícháme žloutky s mascarpone, poté přidáme smetanu a jako poslední jemně zakomponujeme šlehačku. Krém máme hotový.

Jsme připraveni začít skládat lahodné tiramisu. Preferuji si pekáč vytřít tenkou vrstvou krému. Piškoty ponořím na 1s do kávy a skládám do řady. Pokračuji silnou vrstvou krému. Tento proces zopakuji ještě jednou. Celé tiramisu pečlivě zasypu kakaovým práškem a nechám přes noc v lednici. Máme hotovo!