Gumoví medvídci a žížalky

Gumoví medvídci a žížalky

Počet porcí: 50 porcí Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *

Ingredience:

200 ml jahodové šťávy
200 ml lipové šťávy
200 ml hruškové šťávy
30 g plátkové želatiny
3 ks čerstvých jahod
citron

 

Postup:

  1. Všechny šťávy vyrobíme naředěním sirupu vodou, abychom měli 200 ml tekutiny. Intenzitu chuti si může každý zvolit sám.
  2. Do jahodové šťávy nasekáme velmi najemno jahody a do lipové šťávy můžeme nastrouhat kůru z citronu.
  3. Poté všechny šťávy zahřejeme na 80 °C a do každé z nich dáme 10 g plátkové želatiny, kterou jsme namočili na 5 minut do ledové vody.
  4. Želatinu necháme rozpustit a nalijeme do formiček. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.

 

 

zdroj: www.akademiekvality.cz 

 

 

Ingredience: