Gumoví medvídci a žížalky
Počet porcí: 50 porcí Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *
Ingredience:
200 ml jahodové šťávy
200 ml lipové šťávy
200 ml hruškové šťávy
30 g plátkové želatiny
3 ks čerstvých jahod
citron
Postup:
- Všechny šťávy vyrobíme naředěním sirupu vodou, abychom měli 200 ml tekutiny. Intenzitu chuti si může každý zvolit sám.
- Do jahodové šťávy nasekáme velmi najemno jahody a do lipové šťávy můžeme nastrouhat kůru z citronu.
- Poté všechny šťávy zahřejeme na 80 °C a do každé z nich dáme 10 g plátkové želatiny, kterou jsme namočili na 5 minut do ledové vody.
- Želatinu necháme rozpustit a nalijeme do formiček. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
zdroj: www.akademiekvality.cz
Ingredience: