Bageta se šunkou a rukolou
Příprava: 15 minut , Počet porcí: 4
Ingredience:
4 ks bageta rustikální
16 ks plátků Kuřecí prsní šunky krájené nejvyšší jakosti od Drůbežářského závodu Klatovy
1 ks salátové okurky
8 ks plátků sýra
4 ks rajčat
Hlávkový salát
Majonéza
1 ks cibule (na zkaramelizování)
Máslo
Olej
Cukr
Postup:
1/ Máslo a olej rozehřejte v širší pánvi, nakrájejte cibuli na kolečka a přidejte ji do pánve. Opékejte dozlatova. Poté vmíchejte cukr a zahřívejte dalších pár minut. Nechte zchladnout.
2/ Bagety podélně nařízněte, ale ne úplně. Nakrájejte si na kolečka salátovou okurku a rajčata.
3/ Na každou bagetu naneste majonézu, přidejte plátky hlávkové salátu, zkaramelizovanou cibulku, rozložte plátky sýra, přidejte kolečka salátové okurky, plátky kuřecí šunky, kolečka rajčat a završte opět hlávkovým salátem.