Grilovaný kapr na salátu z pečených paprik

Grilovaný kapr na salátu z pečených paprik

Ingredience

Na rybu

  • 2 filety kapra s kůží
  • hrst čerstvého tymiánu
  • hrst čerstvého kopru
  • sůl
  • olivový olej

Na salát

  • 2 červené papriky
  • 2 oranžové papriky
  • hrst slunečnicových semínek
  • hrst čerstvého kopru
  • 1 citron
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • dýňový olej

 

Postup

  • 1.Nachystejte si marinádu smícháním zhruba 200 ml olivového oleje se solí a posekanými bylinkami.
  • 2.Kapří filety omyjte, osušte a nechte alespoň 30 minut marinovat. Poté dejte péct na rozpálený gril na zhruba 8 minut.
  • 3.Papriky opečte na grilu do černa ze všech stran, poté je vložte do mísy, kterou zakryjte potravinářskou folií.
  • 4.Nechte 10 minut zapařit, pak z paprik oloupejte slupku, vyndejte jadýrka a nakrájejte je na proužky.
  • 5.Zakápněte papriky dýňovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte se slunečnicovými semínky a posekaným koprem.
  • 6.Filety kapra podávejte na paprikovém salátu.

 

 

zdroj: Akademiekvality.cz 

 

Ingredience:

kapr