Grilovaný kapr na salátu z pečených paprik
Ingredience
Na rybu
- 2 filety kapra s kůží
- hrst čerstvého tymiánu
- hrst čerstvého kopru
- sůl
- olivový olej
Na salát
- 2 červené papriky
- 2 oranžové papriky
- hrst slunečnicových semínek
- hrst čerstvého kopru
- 1 citron
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- dýňový olej
Postup
- 1.Nachystejte si marinádu smícháním zhruba 200 ml olivového oleje se solí a posekanými bylinkami.
- 2.Kapří filety omyjte, osušte a nechte alespoň 30 minut marinovat. Poté dejte péct na rozpálený gril na zhruba 8 minut.
- 3.Papriky opečte na grilu do černa ze všech stran, poté je vložte do mísy, kterou zakryjte potravinářskou folií.
- 4.Nechte 10 minut zapařit, pak z paprik oloupejte slupku, vyndejte jadýrka a nakrájejte je na proužky.
- 5.Zakápněte papriky dýňovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte se slunečnicovými semínky a posekaným koprem.
- 6.Filety kapra podávejte na paprikovém salátu.
zdroj: Akademiekvality.cz