Hrášková polévka
Ingredience
- České Ghíčko Bio dle potřeby, případně jiný tuk
- 400g hrášku
- 1 menší petržel
- kousek celeru (přibližně jako petržele)
- 1/2 pórku, bílou část
- 1 malá světlá kedlubna
- 300ml mandlového mléka či jiné rosltinné nebo jen vody či vývaru
- 1-1,5 litru vody
- mletý kmín dle chuti
- himalájská růžová sůl
Příprava
Zelený hrášek obsahuje velké množství vitaminů a minerálních látek, a proto, pokud ho budeme konzumovat pravidelně, nejenom, že uděláme radost chuťovým pohárkům, ale s jeho pomocí můžeme doplnit i své zásoby stopových prvků. Obsahuje vitaminy B a C, ale je bohatý i na zinek, fosfor, draslík, hořčík a železo, obsahuje i menší množství vápníku a fosforu. Během detoxikační kúry nechejme místo na našem talíři právě pro zelený hrášek! Zelený hrášek pomůže zbavit nahromaděných usazenin ze střev, je účinným čističem a nekompromisně vyčistí náš střevní systém od škodlivých toxických látek, také je účinným pomocníkem při únavě. Takže určitě stojí za zařazení do jídelníčku.
Hrášek u nás teď frčí hlavně syrový, v polévce si musím dát hodně záležet, aby náš pitval nenarazil na slupky,takže u nás se mixuje a pasíruje. příprava je velmi snadná a rychlá.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme pokrájenou očištěnou kedlubnu, petržel, celer, prohřejeme a přidáme hrášek, zalijeme vodou, přilijeme rostlinné mléko, osolíme a přidáme trošku mletého kmínu, vše společně povaříme. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme, dle chuti případně dosolíme.
Přeji dobrou chuť.
zdroj: ceskeghicko.cz