Hrášková polévka

Hrášková polévka

Ingredience

  •  České Ghíčko Bio dle potřeby, případně jiný tuk
  • 400g hrášku
  • 1 menší petržel
  • kousek celeru (přibližně jako petržele)
  • 1/2 pórku, bílou část
  • 1 malá světlá kedlubna
  • 300ml mandlového mléka či jiné rosltinné nebo jen vody či vývaru
  • 1-1,5 litru vody
  • mletý kmín dle chuti
  • himalájská růžová sůl


Příprava

Zelený hrášek obsahuje velké množství vitaminů a minerálních látek, a proto, pokud ho budeme konzumovat pravidelně, nejenom, že uděláme radost chuťovým pohárkům, ale s jeho pomocí můžeme doplnit i své zásoby stopových prvků. Obsahuje vitaminy B a C, ale je bohatý i na zinek, fosfor, draslík, hořčík a železo, obsahuje i menší množství vápníku a fosforu. Během detoxikační kúry nechejme místo na našem talíři právě pro zelený hrášek! Zelený hrášek pomůže zbavit nahromaděných usazenin ze střev, je účinným čističem a nekompromisně vyčistí náš střevní systém od škodlivých toxických látek, také je účinným pomocníkem při únavě. Takže určitě stojí za zařazení do jídelníčku.

Hrášek u nás teď frčí hlavně syrový, v polévce si musím dát hodně záležet, aby náš pitval nenarazil na slupky,takže u nás se mixuje a pasíruje. příprava je velmi snadná a rychlá.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme pokrájenou očištěnou kedlubnu, petržel, celer, prohřejeme a přidáme hrášek, zalijeme vodou, přilijeme rostlinné mléko, osolíme a přidáme trošku mletého kmínu, vše společně povaříme. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme, dle chuti případně dosolíme.

Přeji dobrou chuť.

 

 

zdroj: ceskeghicko.cz