Hrobečky
Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup!
Na krém
200 g mascarpone
200 g šlehačky 33%
100 g mléčné čokolády
1 lžíce krupicového cukru
Na hlínu
Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu
Na náhrobky
marcipán či oválné sušenky
na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)
- Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
- Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
- Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.