Dýňové lívance
Lahodné lívance z kokosové mouky a dýně jsou plné voňavého koření. Pochutnejte si na skvělé a zdravé podzimní snídani bez lepku a bez laktózy. Dopřát si můžete ve 2. fázi KetoMix diety maximálně 1 porci na den.
Co budete potřebovat (na 2 porce = 4 lívance):
- 40 g kokosové mouky
- 2 odměrky proteinové palačinky KetoMix
- 2 lžičky KetoMix vanilkové příchuti ke koktejlu
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky skořice
- špetka soli
- špetka sušeného zázvoru
- špetka mletého hřebíčku
- 2 bílky
- ½ hrnku dýňového pyré
- řepkový olej
- ½ až ¾ hrnku vody nebo bezsacharidového mandlového mléka
Postup
Nejdříve si připravte dýňové pyré. Dýni umyjte, oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Nakrájejte na menší kousky, které dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte asi 15 minut do změknutí. Vodu slijte. Po vychladnutí dýni rozmixujte tyčovými mixérem na hladké pyré. V lednici skladujte maximálně 5 dní nebo zamrazte.
Ve větší míse smíchejte kokosovou mouku, proteinovou palačinku KetoMix, vanilkovou příchuť, prášek do pečiva, skořici, sůl, zázvor a hřebíček. Přidejte dýňové pyré, bílky a vodu nebo mandlové mléko. Prošlehejte do hladka.
Jednotlivé lívance odměřujte s pomocí lžíce přímo na rozpálenou pánev. Smažte z obou stran dozlatova na trošce řepkového oleje. 1 porce = 2 lívance.