Dýňové lívance

Dýňové lívance

 

Lahodné lívance z kokosové mouky a dýně jsou plné voňavého koření. Pochutnejte si na skvělé a zdravé podzimní snídani bez lepku a bez laktózy. Dopřát si můžete ve 2. fázi KetoMix diety maximálně 1 porci na den

 

Co budete potřebovat (na 2 porce = 4 lívance):

  • 40 g kokosové mouky
  • 2 odměrky proteinové palačinky KetoMix
  • 2 lžičky KetoMix vanilkové příchuti ke koktejlu
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky skořice
  • špetka soli
  • špetka sušeného zázvoru
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 bílky
  • ½ hrnku dýňového pyré
  • řepkový olej
  • ½ až ¾ hrnku vody nebo bezsacharidového mandlového mléka

 

Postup         

Nejdříve si připravte dýňové pyré. Dýni umyjte, oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Nakrájejte na menší kousky, které dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte asi 15 minut do změknutí. Vodu slijte. Po vychladnutí dýni rozmixujte tyčovými mixérem na hladké pyré. V lednici skladujte maximálně 5 dní nebo zamrazte. 

Ve větší míse smíchejte kokosovou mouku, proteinovou palačinku KetoMix, vanilkovou příchuť, prášek do pečiva, skořici, sůl, zázvor a hřebíček. Přidejte dýňové pyré, bílky a vodu nebo mandlové mléko. Prošlehejte do hladka.  

Jednotlivé lívance odměřujte s pomocí lžíce přímo na rozpálenou pánev. Smažte z obou stran dozlatova na trošce řepkového oleje. 1 porce = 2 lívance.