Linguine se sardelovou omáčkou
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut
Ingredience
Linguine | 500 g |
Máslo | 50 g |
Parmazán | 50 g |
Sůl | |
Hladkolistá petržel | |
Sardelová omáčka: | |
Vývar | 500 ml |
Máslo | 100 g |
Hladká mouka | 50 g |
Sardelky | 50 g |
Bílé víno | 100 ml |
Sůl, pepř | dle chuti |
POSTUP
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody. Uvařené těstoviny vycedíme a promícháme s rozehřátým máslem.
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a připravíme si jíšku. Takto připravenou jíšku zalijeme vývarem a necháme alespoň 15 minut provářet.
Mezitím rozetřeme zbylé máslo se sardelkami na jemnou kašičku a přidáváme postupně do vroucí omáčky společně s vínem. Omáčku ochutíme solí, pepřem a podáváme k těstovinám zvlášť.
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a připravíme si jíšku. Takto připravenou jíšku zalijeme vývarem a necháme alespoň 15 minut provářet.
Mezitím rozetřeme zbylé máslo se sardelkami na jemnou kašičku a přidáváme postupně do vroucí omáčky společně s vínem. Omáčku ochutíme solí, pepřem a podáváme k těstovinám zvlášť.
Těstoviny při podávání posypeme nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.
TIP
- Místo linguine můžeme použít třeba špagety nebo i makarony.
- Omáčku je dobré podávat zvlášť, aby si každý host polil těstoviny dle vlastní libosti.
- Takto se podávali těstoviny v prvorepublikové kuchyni
- Omáčku je dobré podávat zvlášť, aby si každý host polil těstoviny dle vlastní libosti.
- Takto se podávali těstoviny v prvorepublikové kuchyni
zdroj: www.lamart.cz