Yü La’C nakládaná mořská štika
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut
Ingredience
Mořská štika | 600 g (filety) |
Ústřicová omáčka | 100 ml |
Rybí omáčka | 20 ml |
Sójová omáčka | 40 ml |
Červená kapie | 400 g |
Jarní cibulka | 2 ks |
Vejce | 2 ks |
Bílé víno | 100 ml |
Solamyl | 2 lžíce |
Sůl, pepř | |
Olej na smažení |
POSTUP
Rybí filety očistíme, případně vytaháme kostičky a důkladně vysušíme utěrkou. Nakrájíme na větší kousky a vložíme do misky. Přidáme vejce, 1/2 rybí a ústřicové omáčky a solamyl. Společně promícháme a necháme odležet v lednici.
Ve woku rozpálíme olej, do kterého vkládáme kousky ryb a smažíme postupně do zlatova a poté vyjmeme. Po usmažení slijeme větší část oleje a do pánve vložíme očištěnou a na kousky nakrájenou kapii a jarní cibulku na kolečka a společně orestujeme. Zalijeme vínem, necháme lehce odvařit a přidáme zbytek ústřicové a rybí omáčky a sojovou omáčku. Promícháme a přidáme usmaženou rybu. Vše společně prohodíme a podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě.
Na konec přidáme špetku cukru.
Ve woku rozpálíme olej, do kterého vkládáme kousky ryb a smažíme postupně do zlatova a poté vyjmeme. Po usmažení slijeme větší část oleje a do pánve vložíme očištěnou a na kousky nakrájenou kapii a jarní cibulku na kolečka a společně orestujeme. Zalijeme vínem, necháme lehce odvařit a přidáme zbytek ústřicové a rybí omáčky a sojovou omáčku. Promícháme a přidáme usmaženou rybu. Vše společně prohodíme a podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě.
Na konec přidáme špetku cukru.
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
TIP
- K tomuto pokrmu se dobře hodí jako příloha uvařená jasmínová rýže nebo čínské skleněné nudle.
- Skvělou vůni a chuť dodá tomuto pokrmu i čerstvý nasekaný koriandr přidaný do jídla těsně před dokončením.
- Skvělou vůni a chuť dodá tomuto pokrmu i čerstvý nasekaný koriandr přidaný do jídla těsně před dokončením.
zdroj: www.lamart.cz
Ingredience:
cibule jarní vejce víno bílé solamyl Mořská štika Omáčka ústřicová Omáčka rybí