Yü La’C nakládaná mořská štika

Yü La’C nakládaná mořská štika
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut

Ingredience

Mořská štika   600 g (filety)
Ústřicová omáčka  100 ml
Rybí omáčka   20 ml
Sójová omáčka   40 ml
Červená kapie   400 g
Jarní cibulka   2 ks
Vejce    2 ks
Bílé víno   100 ml
Solamyl    2 lžíce
Sůl, pepř  
Olej na smažení  


POSTUP
Rybí filety očistíme, případně vytaháme kostičky a důkladně vysušíme utěrkou. Nakrájíme na větší kousky a vložíme do misky. Přidáme vejce, 1/2 rybí a ústřicové omáčky a solamyl. Společně promícháme a necháme odležet v lednici.

Ve woku rozpálíme olej, do kterého vkládáme kousky ryb a smažíme postupně do zlatova a poté vyjmeme. Po usmažení slijeme větší část oleje a do pánve vložíme očištěnou a na kousky nakrájenou kapii a jarní cibulku na kolečka a společně orestujeme. Zalijeme vínem, necháme lehce odvařit a přidáme zbytek ústřicové a rybí omáčky a sojovou omáčku. Promícháme a přidáme usmaženou rybu. Vše společně prohodíme a podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě.

Na konec přidáme špetku cukru.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

TIP
- K tomuto pokrmu se dobře hodí jako příloha uvařená jasmínová rýže nebo čínské skleněné nudle.
- Skvělou vůni a chuť dodá tomuto pokrmu i čerstvý nasekaný koriandr přidaný do jídla těsně před dokončením.