Dietní polévka z mangoldu

Dietní polévka z mangoldu

Ingredience na 1 porci

200 gramů mangoldu (listy i s řapíky)
50 gramů kedlubny
1 stroužek česneku
30 gramů cibule
vývar
1 vejce
řepkový olej
sůl a pepř
 

Postup

Z listů mangoldu vyřízněte řapíky a nakrájejte nadrobno. V hrnci na řepkovém oleji je orestujte společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Přidejte prolisovaný česnek a pokrájené listy mangoldu. Opékejte a po chvilce vše zalijte vývarem. Osolte a opepřete podle chuti a povařte asi 5 minut, poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte na kostky nakrájenou kedlubnu a vařte do jejího změknutí. Nakonec do polévky rozklepněte vejce, s pomocí vidličky rozmíchejte a můžete servírovat.

 

 

 

 

 

Ingredience:

kedlubna mangold