Brokolicový salát s těstovinou a cizrnou

Brokolicový salát s těstovinou a cizrnou

Varianta zdravého lehkého oběda, který vám bude chutnat za tepla i za studena.

  • 1 celá brokolice
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 g (pohankové) mušličky
  • sůl
  • pepř

Brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme v páře, dokud nebude „na skus" (doba vaření cca 8-10 minut).  Uvařenou brokolici ihned zchladíme studenou vodou, aby neztratila barvu. Těstoviny uvaříme dle návodu. Brokolici necháme okapat a těstoviny slijeme. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou, abychom ji zbavili slaného nálevu a i přebytečné soli. Těstoviny, brokolici a cizrnu smícháme ve velké míse. Česnek prolisujeme a přidáme lžíci oleje. Osolíme, opepříme. Zálivku nalijeme na salát a důkladně promícháme. Necháme uležet minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

 

TIP: Pokud chcete salát ještě barevnější, můžete přidat na kostičky pokrájenou mrkev, kterou si předem podusíte na trošce oleje.  

 

Studené saláty: Studené saláty si můžete vzít s sebou, kamkoliv jdete. Oběd máte vždy po ruce a nejste závislí na teplém jídle. Pokud navíc do salátu přidáte luštěniny, vydržíte díky obsahu bílkovin déle sytější a množství vlákniny se mnohonásobně zvýší.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/brokolicovy-salat-s-testovinami-a-cizrnou

 

Ingredience: