Indický salát s falafelem

Indický salát s falafelem
  • Falafel
  • 400 g vařené cizrny (z konzervy)
  • 400 g míchaných fazolí (z konzervy)
  • 1 chemicky neošetřený citrónn
  • 1 vrchovatá lžička mletého nového koření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 svazek koriandru
  • olivový olej
  • Dresink
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička červeného nebo žlutého kari
  • 200 g bílého jogurtu (3% tuku)
  • sůl
  • bílý pepř
  • olivový olej
  • pár kapek citronové šťávy
  • Salát
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • směs listových salátů

Fazole a cizrnu slijeme a propláchneme studenou vodou. Dáme do robotu. Přidáme najemno nastrouhanou kůru z citrónu, špetku soli a pepře, nové koření, mouku a stonky koriandru (lístky necháme stranou). Vše rozmixujeme dohladka, případně stíráme ze stěn mixéru. Směs vyjmeme z mixéru a  vlhkýma rukama ihned tvarujeme placičky o výšce asi 1,5 cm. Placičky smažíme na pánvi s jednou lžící oleje do zlatohněda a křupava.

Papriky očistíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta a opečeme je na grilovací pánvi se špetkou soli a pepře. Několikrát je obrátíme, dokud se neopečou z obou stran. Salátové listy promícháme a servírujeme je na talíř. Na salát položíme pečené papriky.

Pokapeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním všech ingrediencí. Na salát opatrně položíme falafel a podáváme.

 

TIP: Salát pokapaný zálivkou vypadá lépe. Pro lepší propojení chutí ale doporučujeme smíchat salát předem se zálivkou ve velké míse a sevírovat již promíchaný.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/indicky-salat-s-falafelem

 

Ingredience: