Orazítkované sušenky

Orazítkované sušenky

 

Popusťte uzdu své fantazii. Díky razítkům můžete vykouzlit krásné ornamenty, a to nemusíte ani umět malovat. Tento recept si schovejte i na adventní období.

Ingredience na cca 60 kusů:⁠⠀

  • 250 g mouky
  • 50 g mletých mandlí⁠⠀
  • 80 g Korunního cukru krupice⁠
  • 2 žloutky⁠⠀
  • 220 g studeného másla⁠⠀
  • 30 g kakaa⁠⠀

Zdobení:⁠⠀

  • 250 g fondán⁠⠀
  • meruňkový džem⁠

Dále:⁠⠀

  • potravinářské barvivo (gelová barva)⁠⠀
  • pečicí papír⁠⠀
  • nepoužité razítko⁠⠀

 

POSTUP:

Pokud vlastníte kuchyňského robota, stačí všechny ingredience vhodit do mísy a nechat práci na něm. V opačném případě smíchejte mouku s mletými mandlemi. V misce utřete vejce s cukrem do pěny. Pomalu přidávejte máslo a zapracujte do směsi. Udělejte do mouky důlek, do kterého vlijte tekutou směs a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte cca 2 hodinky odpočívat v lednici.⁠ Odpočaté těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte cca 10 minut na 170 °C.
⁠⠀
Nyní se vrhneme na dekorační část. Vyválejte fondán na tenkou placku a vykrajujte z něj kolečka, podobně jako jste to udělali s těstem. Položte je na pečicí papír. Připravte si barvy a namočte do nich nepoužité razítko. Opatrně zatlačte razítko na fondán. Sušenky natřete džemem a položte fondán na sušenky. Jemně stiskněte. Nechte zaschnout nejméně 2 hodiny. Uchovávejte vzduchotěsně v nádobě na sušenky. ⁠⠀
⁠⠀
Tip: Gelové barvy jsou nejlepší, jiné barvy potravin jsou příliš tekuté a otisknou příliš málo barvy.⁠⠀

 

 

Zdroj foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s.

 

 

Ingredience: