Hruškové carpaccio s rukolou a ořechy
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 25 minut
Ingredience
Javorový sirup | 50 ml |
Balsamicový ocet | 50 ml |
Olivový olej | 50 ml |
Limetka | 1 ks |
Parmazán | 40 g |
Rukola | 100 g |
Hrušky | 600 g |
Lískové ořechy | 50 g |
Sůl, pepř |
POSTUP
Javorový sirup, balsamico, olej, sůl a pepř dobře prošleháme metličkou v misce, přidáme pár kapek limetkové šťávy a ještě jednou promícháme.
Hrušky nakrájíme na tenké plátky a rozložíme po talíři. Do středu talířku navršíme dobře propláchnutou rukolu, posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanými ořechy.
Vše zakápneme připravenou zálivkou.
Javorový sirup, balsamico, olej, sůl a pepř dobře prošleháme metličkou v misce, přidáme pár kapek limetkové šťávy a ještě jednou promícháme.
Hrušky nakrájíme na tenké plátky a rozložíme po talíři. Do středu talířku navršíme dobře propláchnutou rukolu, posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanými ořechy.
Vše zakápneme připravenou zálivkou.
Před podáním dozdobíme dle libosti.
TIP
- Místo parmezánu se výborně hodí nějaký zrající plísňový sýr, který nadrobíme na hruškové carpaccio a místo javorového sirupu do zálivky přidáme med.
- Skvělou chuť dodá zálivce i oříškový olej, který smícháme s olivovým olejem a společně prošleháme v zálivce.
- Skvělou chuť dodá zálivce i oříškový olej, který smícháme s olivovým olejem a společně prošleháme v zálivce.
zdroj: www.lamart.cz