Honí vás mlsná? Vyzkoušejte pudingoš
Suroviny:
TĚSTO:
- 900 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 1 kostka kvasnic (42 g),
- 400 ml mléka
- 5 lžic oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
NÁPLŇ:
- 500 ml mléka
- 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku
- 4 lžíce kakaového prášku,
- 250 g krystalového cukru
- 250 g másla
- olej na potření
Příprava:
Z trochy teplého mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak ho nalijeme do mísy k mouce, přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto. Kdo má domácí pekárnu, nechá těsto udělat v ní.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vychladlého zašleháme změklé máslo a kakaový prášek.
Nakynuté těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý rozválíme na obdélník, potřeme šestinou náplně (asi 3 lžíce) a smotáme jako roládu. Všechny spoje (na koncích i podélně) důkladně zmáčkneme.
Vždycky dvě „rolády“ spleteme do copu a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě asi 20 minut kynout, potřeme olejem a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C, cca 20 minut) dozlatova.
P.S.: Náplně střídejte, dle chutí!
Ingredience: