Čínské nudle s pečeným kuřetem
Příprava: 50 minut Počet porcí: 2
Ingredience:
4 Kuřecí paličky Drůbežářského závodu Klatovy
400 g čínských nudlí
60 g zázvoru
2 cibule
1 Šalotka,
1 čerstvá paprika
Chilli paprička střední pálivosti
3 stroužky česneku
Med, Sůl Pepř
Sójová omáčka
Sezam
Postup:
Pro výraznější chuť kuřecího masa je vhodné ho nechat přes noc odležet v marinádě.
1/ Marinádu si připravíte z 8 lžic sezamového oleje, 2 stroužků prolisovaného česneku, 40 g nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce medu, 2 lžic sójové omáčky, soli a pepře.
2/ Na dno ohnivzdorné mísy pokrájejte cibuli a na ni položte kuřecí paličky, které jste měli přes noc v marinádě
3/ Pečte asi 35 minut zakryté a hlídejte, aby se maso nepřipálilo, můžete případně podlít trochou vody.
4/ 10 minut před dopečením maso odkryjte a nechte ho získat zlatavou kůrčičku.
5/ Mezitím si připravte čínské nudle dle návodu.
6/ Zbylý zázvor, česnek, papriku a chilli papričku pokrájejte na drobné nudličky a osmahněte v pánvi na rozpáleném sezamovém oleji.
7/ Přidejte asi 100 ml sójové omáčky a stejné množství vody.
8/ Poté si nadrobno nakrájejte šalotku a vhoďte do pánve k ostatním ingrediencím.
9/ Uvařené a scezené nudle přidejte do pánve a chvíli restujte, aby se všechny chutě propojily.
10/ Na talíř naservírujte nejprve nudle, na ně položte upečené maso a posypte sezamem. Můžete případně ještě dozdobit zbylou šalotkou.
Tip: Pro tento recept můžete místo kuřecích paliček využít i Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy. Smíchejte v misce kuřecí mleté maso, koriandr, pár lžic sezamového oleje, šalotku, sůl a pepř. Z připravené směsi si zhotovte malé placičky či koule, které na pánvi ze všech stran opečte a přidejte k nudlím.