Hovězí Stroganoff s rýží
- Hovězí roštěná 600 g (nízká + vyzrálá)
- Přepuštěné máslo 2 lžíce
- Krémové žampiony 200 g
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Cibule žlutá 1 ks
- České máslo 84 % mléčného tuku 1 plátek (studené)
- Smetana ke šlehání 33% 200 ml
- Masový vývar 250 ml
- Příloha
- Rýže dlouhozrnná
- Hladkolistá petržel
Postup:
- Maso nakrájejte na nudličky a krátce opečte v rozpáleném nerezovém hrnci s přepuštěným máslem (případně olejem).
- Opečené maso vyjměte na talíř, do hrnce nalijte vývar a nechte uvolnit přípečky ze dna.
- Mezitím si na pánvi orestujte žampiony nakrájené na čtvrtky, poté i cibuli dozlatova.
- Opečené žampiony s cibulí dejte do hrnce, přiveďte k varu, provařte i se smetanou a dochuťte solí a pepřem.
- Odstavte, přidejte plátek studeného másla i maso a promíchejte.
- Podávejte s rýží a ozdobte nasekanou petrželovou natí.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/hovezi-stroganoff-s-ryzi