Hovězí Stroganoff s rýží

 

Postup:

  1. Maso nakrájejte na nudličky a krátce opečte v rozpáleném nerezovém hrnci s přepuštěným máslem (případně olejem).
  2. Opečené maso vyjměte na talíř, do hrnce nalijte vývar a nechte uvolnit přípečky ze dna.
  3. Mezitím si na pánvi orestujte žampiony nakrájené na čtvrtky, poté i cibuli dozlatova.
  4. Opečené žampiony s cibulí dejte do hrnce, přiveďte k varu, provařte i se smetanou a dochuťte solí a pepřem.
  5. Odstavte, přidejte plátek studeného másla i maso a promíchejte.
  6. Podávejte s rýží a ozdobte nasekanou petrželovou natí.⁠

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/hovezi-stroganoff-s-ryzi