Pěna z bílé čokolády s kokosem, jahodami, lesním ovocem a mandarinkovým želé

Pěna z bílé čokolády s kokosem, jahodami, lesním ovocem a mandarinkovým želé

Suroviny:

400 ml smetany
100 g bílé čokolády
300 g kompotovaných mandarinek
12 malin
12 borůvek
8 jahod
6 plátků želatiny
3 lžíce kokosového sirupu
2 lžíce medu
2 lžíce limetkové šťávy
máta a sněhové pusinky na ozdobu

 

POSTUP: 

Mandarinky i se šťávou nalijeme do rendlíku, přivedeme k varu, přidáme med a limetkovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme namočenou a vymačkanou plátkovou želatinu. Směs důkladně promícháme a vlijeme do připravené formy, kterou si předem vyložíme potravinovou folií. Bílou čokoládu rozpustíme v míse ve vodní lázni, přidáme kokosový sirup a vmícháme našlehanou smetanu. Smetana nesmí být přešlehaná. Připravenou pěnu necháme cca 1 hodinu vychladnout v ledničce. Poté ji servírujeme spolu s nakrájeným želé a ovocem.

 

Tip sommeliera: „Špičkový Bohemia Sekt Prestige demi sec, vzniká tradiční metodou kvašením v lahvi s dobou ležení na kvasinkách 15-18 měsíců. Cuvée je ze tří odrůd, Ryzlink rýnský dodává sektu bohatou vůni a pikantní kyselinku, Rulandské bílé extraktivní tóny v chuti a Ryzlink vlašský pak doplňuje svěžest. Vyšší zbytkový cukr, dokonale doplní váš chuťový dojem,“ vysvětluje sommelier Petr Mašek.