Pikantní jackfruit s rýží a koriandrem

Pikantní jackfruit s rýží a koriandrem

Ingredience

1 konzerva jackfruitu
1 mrkev
2 jarní cibulky
5 rajčat
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1/2 lžičky sezamového oleje
1 lžička Luggi
koriandr
sriracha
pepř a sůl
jasmínová rýže

Postup

Rýži si dáme do hrnce a pořádně propláchneme, až nám z ní nebude téct žádná zabarvená voda. Poté přidáme vodu, ideální poměr je 1:2. Vaříme 15-20, než bude rýže měkká.

Mezitím si připravíme jackfruit, který slijeme z konzervy a nakrájíme na menší kousky. Dáme ho do misky a ochutíme sušeným česnekem, sójovkou, sezamovým olejem, Luggi, solí a pepřem.

Nakrájíme si mrkev na julienne a jarní cibulku na kolečka. Přidáme do pánve a orestujeme na trošce sezamového oleje, poté přidáme jackfruit a 2 minuty ho orestujeme. Dochutíme ještě ústřicovou omáčkou, minutu prohřejeme a můžeme servírovat.

Nakonec pokrm zakápneme srirachou a posypeme nasekaným koriandrem.

Dobrou chuť.

 

 

zdroj: Beavia • Pikantní jackfruit s rýží a koriandrem