Pikantní jackfruit s rýží a koriandrem
Ingredience
1 konzerva jackfruitu
1 mrkev
2 jarní cibulky
5 rajčat
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1/2 lžičky sezamového oleje
1 lžička Luggi
koriandr
sriracha
pepř a sůl
jasmínová rýže
Postup
Rýži si dáme do hrnce a pořádně propláchneme, až nám z ní nebude téct žádná zabarvená voda. Poté přidáme vodu, ideální poměr je 1:2. Vaříme 15-20, než bude rýže měkká.
Mezitím si připravíme jackfruit, který slijeme z konzervy a nakrájíme na menší kousky. Dáme ho do misky a ochutíme sušeným česnekem, sójovkou, sezamovým olejem, Luggi, solí a pepřem.
Nakrájíme si mrkev na julienne a jarní cibulku na kolečka. Přidáme do pánve a orestujeme na trošce sezamového oleje, poté přidáme jackfruit a 2 minuty ho orestujeme. Dochutíme ještě ústřicovou omáčkou, minutu prohřejeme a můžeme servírovat.
Nakonec pokrm zakápneme srirachou a posypeme nasekaným koriandrem.
Dobrou chuť.
zdroj: Beavia • Pikantní jackfruit s rýží a koriandrem
Ingredience:
cibule jarní koriandr mrkev rýže sojóvá omáčka rajčata Luggi Beavia omáčka ústřicová