Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem
Ingredience 1 porce:
- 50 g jemně mletých ovesných vloček Emco
- 150 ml silného zeleninového nebo masového vývaru
- 1 lžička olivového/slunečnicového oleje + oříšek másla
- Lístky koriandru (5 ks) nebo 1 lžička sušeného
- 1 lžička kari
- 1 stroužek česneku
- pažitka nebo jarní cibulka dle libosti
- sůl a pepř dle chuti
Na dozdobení:
- 1 malé vejce
- 1 menší mrkev
- 5 cherry rajčátek
- 2 růžičky brokolice
- 2 žampiony
- bylinky (bazalka, oregano)
- krémový balsamico ocet a chilli olej
Postup:
- Mrkev nakrájejte na plátky a společně s brokolicí krátce povařte ve vroucí osolené vodě.
- Růžičky brokolice rozřízněte napůl a společně s pokrájenými žampióny orestujte na pánvi.
- Mrkev s plátky rajčat dejte na plech, osolte, opepřete, přidejte trošku másla a pár kapek olivového oleje. Rajčátka ještě posypte bylinkami a pečte dozlatova (cca 10 minut při 170 °C).
- Vejce uvařte tak, aby byl žloutek polotekutý (cca 6 minut). Pokud však tekutější střed nemusíte, uvařte jej natvrdo (cca 8 minut).
- Na oleji a másle orestujte česnek, čerstvý/sušený koriandr a pažitku/jarní cibulku.
- Přisypte vločky a nechte chvíli osmahnout. Následně přidejte kari a podlijte vývarem. Krátce povařte, dochuťte solí a pepřem.
- Kaši přendejte do hlubokého talíře, ozdobte zeleninou, zakápněte balsamico octem, pár kapkami chilli oleje a podávejte.