Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou
Ingredience na dvě porce:
- 100 g ovesných vloček Emco
- 100 g ricotty
- 200 ml mléka (může být i rostlinné)
- 1 vejce
- sůl a italské bylinky dle chuti
- tuk na vymazání
Na dozdobení:
- cca 6 sušených rajčat
- cca 10 oliv
- 3 plátky šunky nebo slaniny
Postup:
- Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou, mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši.
- Přidejte koření, nasekaná sušená rajčata, olivy, šunku a osolte.
- Přelijte do vymazané zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
- Doplňte hrstí čerstvého špenátu nebo rucoly, křepelčími vajíčky, nakrájenými rajčaty, červenou cibulí nebo čímkoliv dle chuti či sezóny a podávejte.