Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou

Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou

 

Ingredience na dvě porce:

  • 100 g ovesných vloček Emco
  • 100 g ricotty
  • 200 ml mléka (může být i rostlinné)
  • 1 vejce
  • sůl a italské bylinky dle chuti
  • tuk na vymazání

Na dozdobení:

  • cca 6 sušených rajčat
  • cca 10 oliv
  • 3 plátky šunky nebo slaniny

Postup:

  1. Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou, mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši.
  2. Přidejte koření, nasekaná sušená rajčata, olivy, šunku a osolte.
  3. Přelijte do vymazané zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
  4. Doplňte hrstí čerstvého špenátu nebo rucoly, křepelčími vajíčky, nakrájenými rajčaty, červenou cibulí nebo čímkoliv dle chuti či sezóny a podávejte.

 

 

Ingredience:

vločky ovesné