Tarte Flambée neboli Alsaský cibulový koláč

Tarte Flambée neboli Alsaský cibulový koláč

INGREDIENCE

 

POSTUP

  1. Vodu smíchejte v misce se lžící oleje. Prosejte mouku do větší mísy a vmíchejte sůl k ní sůl.
  2. Do sypké směsi postupně přidávejte vlažnou vodu s olejem a důkladně zapracujte.
  3. Po řádném hnětení (ideálně rukama) přikryjte mísu vlhkou utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte 15 minut odležet.
  4. Mezitím si připravte krémovou náplň smícháním creme fraiche se špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku a přibližně čtvrt lžičky čerstvě namletého pepře.
  5. Můžete lehce dochutit solí (záleží na chuti slaniny).
  6. Cibuli očištěte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Slaninu nakrájejte na tenké nudličky a sýr nastrouhejte na hrubším struhadle.
  7. Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzduch). Odleželé těsto rozdělte na čtvrtiny.
  8. Na pomoučeném vále vyválejte každou čtvrtinu na velmi tenkou placku. Na každou naneste stěrkou tenčí vrstvu krému, poklaďte cibulí, slaninou a nakonec sýrem.
  9. Pečte cca 10–15 minut dozlatova.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/tarte-flambee