Buchtičky s krémem a ovocem

Buchtičky s krémem a ovocem

INGREDIENCE

 

POSTUP

  1. Mléko a vejce/žloutek vyndejte alespoň 30 minut (lépe hodinu) před přípravou z lednice, aby měly suroviny pokojovou teplotu.
  2. Mouku prosejte, čtvrtinu odložte stranou a do zbytku vmíchejte xylitol, špetku soli, kůru a sušené droždí.
  3. Přidejte mléko, žloutek, rozpuštěné máslo a ručně nebo pomocí robotu zpracujte v těsto.
  4. Podle konzistence pomalu přidejte i zbytek mouky. Těsto by nemělo moc lepit a mělo by být vláčné.
  5. Těsto přikryjte a nechte hodinu kynout na teplém místě, mělo by zdvojnásobit objem.
  6. Vykynuté těsto vyklopte na vál, který jste si předem posypali moukou.
  7. Natrhejte z těsta stejně velké kousky, ze kterých tvarujte kuličky, a skládejte je do máslem vymazaného pekáčku.
  8. Potom znovu přikryjte utěrkou a nechte ještě 10–15 minut kynout.
  9. Buchtičky pečte 25–30 minut na 180 °C, dokud nezezlátnou.
  10. Zatímco se pečou, připravte si krém. Z mléka odlijte cca třetinu a rozmíchejte si v ní pudinko- vý prášek a xylitol.
  11. Zbylé mléko přiveďte k mírnému varu a pomalu za stálého míchání přilévejte směs pudinku. Míchejte do zhoustnutí.
  12. Upečené buchtičky podávejte s krémem a ozdobte ovocem a mátou.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/buchticky-s-kremem-a-ovocem