Špenát s kysanou smetanou z Valašska
Snadné / 45 minut / pro 2 osoby
Ingredience
400 g mraženého špenátu
200 g Kysaná smetana z Valašska
80 g sýru Niva
1 cibule
3 stroužky česneku
1 l studeného vývaru
Olej
1 vejce
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
mletý pepř, sůl
Příprava
- Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou, prosmažíme a zalijeme připraveným vývarem.
- Ochutíme prolisovaným česnekem, kmínem, pepřem a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
- Poté přidáme mražený nebo čerstvý špenát a povaříme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, promícháme, odstavíme a vmícháme vajíčko.
- Na závěr zjemníme Kysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí a dochutíme.
- Podáváme s volským okem, hovězím masem, nivou nebo i samostatně.