Bezlepkový dezert ze 4 surovin
Suroviny:
- 6 vajec
- 70g cukru moučka
- 2 větší lžíce kakaa
- 1 kelímek 40% šlehačky (třeba červený kunín)
Příprava:
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min. (elektrická, horní a spodní topné těleso)
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit. Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.
Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.
Recept je opravdu velmi jednoduchý, takže pokud máte v rodině někoho, kdo drží bezlepkovou dietu, můžete ho konečně pohostit chutným a rychlým dezertem. A pokud ne, určitě ji také vyzkoušejte. Jistě se stane jedním z vašich oblíbených recept.
Ingredience: